Nieuws

Zwembaden: Stavaza

Geplaatst: 06 juli 2019
Kenmerk: 2019.05617

Zwembaden: Stavaza

In het artikel ‘Zwembaden en btw’ hebben wij u uitgebreid geïnformeerd over de fiscale aspecten van de exploitatie van een zwembad. Voor raadplegen artikel 'zwembaden en btw'. Klik hier

Zoals wij hebben begrepen bevestigen een aantal eenheden van de Belastingdienst dat het geven van recreatie in een zwembad is belast met 9% btw. De btw op de kosten die betrekking hebben op het geven van de mogelijkheid tot recreatie zijn aftrekbaar op de btw-aangifte. Wij nemen aan dat de standpunten van de verschillende eenheden van de Belastingdienst landelijk zijn afgestemd. Exploiteert uw gemeente een zwembad dan adviseren wij u om in overleg te treden met de Belastingdienst en de fiscale aspecten van de exploitatie van een zwembad af te stemmen met de Belastingdienst.    

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.