Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 2 - 8 november 2023

Geplaatst: 10 november 2023
Kenmerk: 2023.51403

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 2 - 8 november 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 2 - 8 november 2023. 

Van belang voor gemeentelijke praktijk. Wanneer geldt een gerichte vrijstelling bij outplacementkosten?

Beste salarisprofessional,

De kosten van outplacement kunt u onbelast vergoeden als sprake is van loon uit tegenwoordige dienstbetrekking. Hiervoor geldt dan een gerichte vrijstelling. In de handreiking Outplacementkosten leest u wanneer deze van toepassing is. Voor raadplegen document. Klik hier

In het bericht Intermediairdagen: praktische informatie leest u meer over dit evenement. Bijvoorbeeld over de locatie en het bewijs van deelname, zodat u PE-punten kunt aanvragen bij uw vakorganisatie. Alle Intermediairdagen beginnen om 13.00 uur met een plenaire opening. Daarna volgt u uw persoonlijke programma met de door u gekozen sessies. U kunt in totaal 5 sessies bijwonen.

“Kunnen de private leasekosten van een auto vergoed worden aan een accountmanager, in plaats van het ter beschikking stellen van een leaseauto via het bedrijf?”, vraagt een salarisprofessional. Helpt u uw vakgenoot met een antwoord op deze vraag?

Een vakgenoot vraagt: “Is het toegestaan om 1x per jaar achteraf te bekijken of een werknemer wel daadwerkelijk het minimumuurloon voor ieder gewerkt uur uitbetaald heeft gekregen?” Weet u een antwoord op deze vraag?

Doet u mee aan de peiling? ‘Een vertegenwoordiger ontvangt een vaste vergoeding voor maaltijden onderweg en het laten reinigen van kostuums. De werkgever wijst deze aan als eindheffingsloon. Er heeft geen kostenonderzoek plaatsgevonden. Wat is juist?’ U heeft de keus uit 4 stellingen. Vink de juiste aan

Documenten en publicaties

  • Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 2 - 8 november 2023. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.