Nieuws

Gemeente Almere zoekt een senior strategisch fiscaal adviseur

Geplaatst: 14 november 2023
Kenmerk: 2023.51457

Gemeente Almere zoekt een senior strategisch fiscaal adviseur

Gaat jouw hart sneller kloppen van ingewikkelde belastingvraagstukken en ben jij niet bang om het gesprek aan te gaan met de belastinginspecteur? Ben jij een zelfstandig en communicatief adviseur met een fiscale achtergrond? Dan komen wij graag met jou in contact.

28-36 uur | Schaal 12/13 | Sluitingsdatum 10-12-2023

Voor meer informatie. Klik hier

Wat ga jij doen? 

Als strategisch fiscaal adviseur ben jij een belangrijke speler op fiscaal en juridisch gebied. De fiscale vraagstukken waar jouw collega’s van de gemeente mee te maken krijgen zijn divers en kunnen ingewikkeld zijn. Als strategisch fiscaal adviseur houd jij je bezig met deze complexe vraagstukken op het gebied van de fiscale beheersing, omzetbelasting, het Btw-compensatiefonds (BCF), loonheffing en vennootschapsbelasting. Je adviseert in begrijpelijke taal over kansen en risico’s en houdt ontwikkelingen goed in de gaten. Je krijgt energie van samenwerken en sparren met zowel interne collega’s als externe fiscalisten, om fiscaliteit steeds verder te integreren in alle verschillende taken die de gemeente uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen en verhuren van vastgoed, grondexploitaties, het verstrekken van ouderenvoorzieningen enzovoorts.

Je houdt je kennis bij op het gebied van de fiscaliteit. Je deelt deze kennis met je collega’s en adviseert ze hoe ze fiscale kwesties moeten toepassen in hun dagelijks werk. Bijvoorbeeld bij grote projecten, in afspraken met marktpartijen, contracten en dergelijke. Je creëert fiscaal bewustzijn binnen gemeente Almere. Daarnaast vertaal je wijzigingen in fiscale regel-/wetgeving richting de organisatie en de inrichting van de systemen.

Je gaat aan de slag bij het team concernfinanciën wat bestaat uit zeven financiële generalisten. In dit team komen alle financiële lijntjes van de gemeente bij elkaar. We hebben dus overzicht over alles wat er bij de gemeente gebeurt. Het hoofddoel van het team is om de gemeente financieel gezond te houden. Dit doen we door directie en bestuur te adviseren, en fiscale en financiële risico’s in kaart te brengen. Daarnaast leveren we de begroting, kwartaalrapportages en jaarrekening op aan het bestuur op.

Voor de fiscale beheersing werk je nauw samen met collega’s uit het team Audit & Risk en voor de administratieve verwerking werk je samen met de fiscaal adviseur bij onze financiële administratie. Verder werk je samen met de collega’s van business control en uiteraard de mensen in het primair proces. Kortom; jij als strategisch fiscaal adviseur bent onderdeel van dit fijne team van professionals.

Wie ben jij? 

Je bent een communicatieve fiscalist met een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van Fiscaal Recht, Fiscale Economie of een vergelijkbare fiscale opleiding. Wij zijn op dit moment opzoek naar een echte senior fiscalist die door ruime ervaring snel zelfstandig kan opereren en zijn draai weet te vinden binnen het team. Dat hoeft overigens geen ervaring bij een gemeente zijn.

Je bent helder in jouw manier van communiceren en hebt oog voor tegengestelde belangen. Als persoon ben je krachtig, gedreven en wil je graag samen met collega’s mooie resultaten neerzetten. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategisch denken en praktisch even iets oplossen. Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel. Jij bent het fiscale geweten van de organisatie zowel naar de Belastingdienst als naar de eigen organisatie. Zo houd je bijvoorbeeld het Tax Control Framework up-to-date, stel je een fiscaal jaarplan op en borg je de afspraken in het doorontwikkelde Horizontaal Toezicht. Je hebt een signalerende functie op fiscale consequenties bij voorstellen of projecten die langskomen. Je haakt aan bij de ontwikkelingen in de organisatie en levert input bij het ontwikkelen van beleid. Je bent adviseur, regisseur en controleur van de fiscale processen. Ingewikkelde vraagstukken stemmen we waar nodig af met onze externe fiscale juristen.

Het aanbod

Van onze medewerkers verwachten we slagvaardigheid en inventiviteit. Ook in deze functie wordt dat van jou verwacht, maar in ruil daarvoor krijg jij een zeer betekenisvolle en uitdagende baan in een hecht en gedreven team.

Daar horen dan ook nog goede arbeidsvoorwaarden bij:

  • Salaris van minimaal € 4.781 en maximaal € 6.470 bruto per maand, o.b.v. 36-urige werkweek (schaal 12). Afhankelijk van kennis en actuele ervaring is een uitloop naar schaal 13 (maximaal € 6.993 bruto per maand) mogelijk;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • 17,05% financieel keuzebudget bovenop jouw salaris;
  • De mogelijkheid om flexibel en plaatsonafhankelijk te werken;
  • (Gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof;
  • Goede doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie;
  • Uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie. Klik hier

Solliciteren

Voordat de reactietermijn sluit bieden wij jou de mogelijkheid om informeel in gesprek te komen met teammanager F&C Lolke Elzinga (06-22949484), zodat jij beter de afweging kunt maken of deze vacature bij jou past. Liever meteen solliciteren? Dan ontvangen we graag jouw cv en brief uiterlijk 10 december 2023. De vacature kan mogelijk eerder sluiten als wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.