Nieuws

LB: Forum Salaris Nieuwsbrief   Periode 30 november - 6 december 2023

Geplaatst: 07 december 2023
Kenmerk: 2023.51618

LB: Forum Salaris Nieuwsbrief Periode 30 november - 6 december 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: periode 30 november - 6 december 2023.

Beste salarisprofessional,

Middelgrote en grote werkgevers hebben vanaf 23 november 2023 de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) 2024 ontvangen. Het is belangrijk dat de werkgever de gegevens op de beschikking controleert. In Controleer de beschikking Whk 2024 leest u waar de werkgever vooral op moet letten.

Stelt u een ander vervoermiddel dan een auto of fiets ter beschikking en gebruikt de werknemer dit vervoermiddel privé? Dan telt u de waarde in het economisch verkeer van het privégebruik bij het loon van de werknemer. Bijvoorbeeld voor een motor, bromfiets of scooter.

U kunt online een aanvraag indienen voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) voor 2024. Wilt u vanaf 1 januari 2024 gebruikmaken van WBSO? Verzend de aanvraag dan uiterlijk 20 december 2023.

Een klant van een vakgenoot woont in Nederland, heeft de Nederlandse nationaliteit en gaat in loondienst werken voor een Belgische onderneming. De werkzaamheden vinden bijna volledig plaats in Nederland. Hij krijgt een auto van de zaak met een Belgisch kenteken. Mag hij onbeperkt in Nederland rijden? En mag hij ook privé rijden met deze auto? Hoe zit het met de bijtelling? Helpt u uw collega verder?

Kunnen de private lease kosten van een auto vergoed worden aan een accountmanager in plaats van het ter beschikking stellen van een leaseauto via het bedrijf? En onder welke voorwaarden? Deze vraag legde uw collega eerder voor. De redactie geeft antwoord.

Eerder deze week was het heerlijk avondje. De huidige peiling gaat hier over. Werknemers krijgen een chocoladeletter van de werkgever. Deze nemen zij mee naar huis. De waarde van de letter is € 10. De werkgever wil deze onbelast geven. Welke stelling is juist?

Documenten en publicaties

  • Nieuwsbrief Forum Salaris 30 november – 6 december 2023. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.