Nieuws

VPB: Gemeente X is Vennootschapsbelastingplichtig ter zake van concessieovereenkomst voor reclameactiviteiten

Geplaatst: 07 december 2023
Kenmerk: 2023.51635

VPB: Gemeente X is Vennootschapsbelastingplichtig ter zake van concessieovereenkomst voor reclameactiviteiten

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de uitspraak van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch van 1 november 2023. nr. 23/00145.

Gemeente is belastingplichtig voor haar reclameactiviteiten. Openingsbalansproblematiek. Het hof is van oordeel de gemeente met haar reclameactiviteiten een onderneming drijft en dat de overheidstakenvrijstelling niet van toepassing is op deze reclameactiviteiten. De per 1 januari 2016 lopende contracten kunnen niet op de openingsbalans worden opgenomen. De reclamedragers en -objecten die in eigendom van de gemeente zijn vormen geen keuzevermogen en kunnen evenmin worden opgenomen op de openingsbalans. Het hof bevestigt de uitspraak van de rechtbank.

Documenten en publicaties 

  • Uitspraak van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch van 1 november 2023. nr. 23/00145. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.