Nieuws

Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte

Geplaatst: 21 februari 2023
Kenmerk: 2023.48998

Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de cursus 'Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte'.

Tijdstip: 22 mei 2023, 12:30 - 17:00 BCN CS Utrecht

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en lunch

12.30 uur Programma, met de volgende onderwerpen:

  • Fiscale Bouwstenen.
    De theoretische kaders van de vpb-plicht voor gemeenten worden geschetst. Wat is een activiteit, wanneer moet of mag ik clusteren, wanneer is sprake van een onderneming en wanneer niet, wat is normaal vermogensbeheer? Deelnemers krijgen handvatten om zelf praktijkcasussen te kunnen beoordelen.
  • Top 10 van vpb-plichtige activiteiten in gemeenteland
    Welke activiteiten vragen bijzondere aandacht bij iedere gemeente?
  • Actuele ontwikkelingen
    Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom vpb en gemeenten? Met welke bril kijkt de Belastingdienst naar de aangifte, wat zijn focuspunten? We gaan daarnaast in op recente rechtspraak en de invloed daarvan op jouw dossier.
  • Grondexploitaties en vpb
    Het gemeentelijk grondbedrijf speelt een belangrijke rol binnen de vpb-plicht voor gemeenten. In de cursus gaan we op hoofdlijnen kijken naar het gemeentelijk grondbeleid en de vraag waar vpb-plicht aan de orde komt. Verder bekijken we welke vragen je kunt stellen aan de betrokken planeconoom om tijdig vpb-risico’s te kunnen onderkennen.
  • In control zijn op de vpb, wat is daar voor nodig?
    De vpb-aangifte is een terugkerend stuk compliance binnen de gemeente. Welke momenten zijn belangrijk binnen het vpb-proces?
  • Aan de slag met de aangifte
    Vaak verzorgt een adviseur de uiteindelijke aangifte, maar wat kun je zelf doen? We gaan in op de belangrijkste stappen om te komen tot een onderbouwd vpb-dossier.

17.00 uur Einde programma

Voor meer informatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.