Nieuws

BTW: Standpunt Belastingdienst: Is een kadeterrein een btw-bouwterrein of een terrein dat is bebouwd.

Geplaatst: 10 mei 2023
Kenmerk: 2023.49764

BTW: Standpunt Belastingdienst: Is een kadeterrein een btw-bouwterrein of een terrein dat is bebouwd.

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een standpunt van de Belastingdienst inzake een kadeterrein. Is een kadeterrein een btw-bouwterrein of een terrein dat is bebouwd?

In zijn overleg d.d. 7 oktober 2019, LVO 2019.7.5. neemt de Belastingdienst het standpunt in dat een kadeterrein geen btw-bouwterrein is maar grond die is bebouwd.

Het voorwerp van levering betreft een kadeterrein, welke specifiek is ingericht als afmeerlocatie c.q. laad-en loslocatie voor vaartuigen. De specifieke aanwezige afmeervoorzieningen omvatten een stalen/betonnen kademuur, voorzien van afmeerkoppen/bolders en lantaarnpalen langs de kade. Ter plaatse van de kade zijn aansluitingen voor elektriciteit en water aanwezig. Het kadeterrein is verder volledig bestraat met klinkers en stelconplaten en bevat een toegangsweg, met een of te sluiten toegangshek. Het terrein omvat verder een zestal parkeervakken. Het perceel bevat een aansluiting op de riolering. Het terrein grenst aan een bekend kanaal (doorgaand openbaar vaarwater/vaarkanaal). Het terrein is gelegen te midden van andere bedrijfsterreinen. Het terrein is bestemd/geschikt voor opslag en overslag. Het terrein is in gebruik geweest en thans bestemd als afmeerlocatie voor defensievaartuigen. Het terrein is geleverd in de huidige staat. Het terrein omvat 2.880 m2.

Documenten en en publicaties

  • Overleg Belastingdienst d.d. 7 oktober 2019, LVO 2019.7.5. Klik hier 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.