Nieuws

Sport: Toekomst SPUK-Sport voor gemeenten / BOSA

Geplaatst: 10 mei 2023
Kenmerk: 2023.49674

Sport: Toekomst SPUK-Sport voor gemeenten / BOSA

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de verlenging van de SPUK-Sport voor gemeenten en de BOSA-regeling voor amateursportorganisaties.

Met ingang van 2019 is de btw-vrijstelling voor sport uitgebreid. De dienstverlening van gemeenten inzake het geven van gelegenheid tot sportbeoefening is niet meer belast met 6% btw. Door de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling lijden gemeenten financieel nadeel. Dit financieel nadeel ontstond om het bedrag aan btw dat met betrekking tot het geven van gelegenheid tot sport lager is dan de btw op de kosten. Om dit financieel nadeel te compenseren is de regeling Specifieke Uitkering Stimulering Sport c.q. de SPUK-Sport voor gemeenten ingevoerd. De regeling geldt tot en met 2023. Of de regeling wordt verlengd is nog niet bekend. Wij nemen aan dat gemeenten financieel worden gecompenseerd als de regeling niet wordt verlengd. 

Zoals wij hebben begrepen wordt de BOSA-regeling wel verlengd. Het is nog niet duidelijk of de huidige BOSA-regeling wordt voortgezet of dat de regeling wordt aangepast en/of wordt versoberd.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.