Nieuws

BTW: BCF: Hogere energiekosten

Geplaatst: 21 juli 2023
Kenmerk: 2023.50031

BTW: BCF: Hogere energiekosten

BTW: BCF: Hogere energiekosten

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het verstrekken van tegemoetkomingen aan maatschappelijke organisaties en inwoners om energie te bekostigen en te besparen.

Gemeenten verstrekken subsidies aan maatschappelijke organisaties zoals (sport)verenigingen om de hogere energielasten te betalen en om energiebesparende maatregelen te treffen.

Daarnaast bieden gemeenten financiële ondersteuning aan inwoners met een laag inkomen om energiebesparende maatregelen te bekostigen. Verschillende gemeenten ondersteunen inwoners met een gratis advies van een energiecoach, een klushulp die de woning verbetert of verstrekken energiezuinige apparaten.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.