Nieuws

Besluit ‘Omzetbelasting. Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen’.

Geplaatst: 18 juli 2023
Kenmerk: 2023.50015

Besluit ‘Omzetbelasting. Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen’.

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het Besluit ‘Omzetbelasting. Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen’. 

Dit besluit actualiseert het besluit van 23 november 2021, nr. 2021-19540 (Omzetbelasting. Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen). Met ingang van 1 januari 2023 is een btw-nultarief ingevoerd op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen. Dit besluit geeft een toelichting op
de reikwijdte en de toepassing van dit btw-nultarief. 

De (belangrijkste) wijzigingen zijn verder de uitbreiding van het toepassingsbereik van het jaarforfait voor verschuldigde btw tot hogere opwekvermogens en de uitbreiding van de toepassing van het jaarforfait tot andere ondernemers dan particuliere zonnepaneelhouders en tot rechtspersonen.

Documenten en publicaties

  • Besluit ‘Omzetbelasting. Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen’, 16 juni 2023, nr. 2023-6393, Stcrt-2023 nr.17463. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.