Nieuws

BOSA: Internetconsultatie nieuwe BOSA-regeling

Geplaatst: 26 september 2023
Kenmerk: 2023.50951

BOSA: Internetconsultatie nieuwe BOSA-regeling

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de internetconsultatie inzake de nieuwe BOSA-regeling.

Met ingang van 1 januari 2019 is de btw-sportvrijstelling uitgebreid. De btw-sportvrijstelling geldt met ingang van 1 januari 2019 voor gemeenten, sportstichtingen en sportcoöperaties. Het geven van gelegenheid tot sportbeoefening door gemeenten, sportstichtingen en sportcoöperaties is met ingang van 1 januari 2019 niet meer belast met btw. Gemeenten, sportstichtingen en sportcoöperaties kunnen de btw op kosten die kan worden toegerekend aan het btw-vrij geven van gelegenheid tot sport niet meer in aftrek nemen op de btw-aangifte. 

Het wegvallen van het recht op teruggaaf van btw heeft het Ministerie van VWS gecompenseerd met twee subsidieregelingen. Gemeenten worden gesubsidieerd via de Spuk-sport voor gemeenten. Amateursportorganisaties worden gesubsidieerd via de BOSA voor amateursportorganisaties. De subsidieregelingen gelden tot en met 2023. Zoals wij hebben begrepen worden de beide subsidieregelingen verlengd. 

Het concept van de nieuwe BOSA-regeling is gepubliceerd. U kunt commentaar en suggesties geven. Nieuwe BOSA-regeling vanaf 1 januari 2024 | Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (dus-i.nl). Klik hier

De begrippen 'amateursportorganisatie', 'amateursport' worden in de voorgestelde nieuwe BOSA-regeling aangescherpt. De subsidie voor de activiteiten verduurzaming en toegankelijkheid bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.