Nieuws

Vacature concernfiscalist gemeente 's-Hertogenbosch

Geplaatst: 19 mei 2022
Kenmerk: 2022.44273

Vacature concernfiscalist gemeente 's-Hertogenbosch

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een vacature voor een concernfiscalist bij gemeente 's-Hertogenbosch.

Wij zoeken een concernfiscalist die de gemeente ’s-Hertogenbosch naar een hoger niveau gaat tillen op fiscaal gebied. Ben jij iemand die graag integraal complexe vraagstukken wil oplossen? Dan zoeken we jou!

De uitdaging

Wij streven ernaar om vanuit een defensief fiscaal risicoprofiel, op een effectieve en efficiënte wijze, te voldoen aan de fiscale wet- en regelgeving. Waar dit binnen de wet- en regelgeving kan, optimaliseren wij het fiscaal resultaat. Hoe? Dat is mede aan jou. Bij ons krijg je de ruimte om inhoud te geven aan de functie en we verwachten dat je deze ruimte actief benut.

Je belangrijkste taken in deze functie zijn:

  • Adviseren van het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie in de volle breedte van de fiscale praktijk (Rijksbelastingen, m.u.v. loonheffingen), waarbij de BTW, het BTW-compensatiefonds, de Overdrachtsbelasting en de Vpb de belangrijkste zijn.
  • Het contact met de Belastingdienst gericht op horizontaal toezicht onderhouden en zorgen voor een functionerend fiscaal netwerk.
  • Een juiste, volledige en tijdige periodieke aangifte van BTW/BCF en Vpb.
  • Zorgdragen voor een goed werkend Tax Control Framework, waarbij je risico’s beheerst en kansen optimaal benut.
  • Uitvoeren van de bezwaar- en beroepsprocedures, eventueel met behulp van een externe adviseur.

Het team

Je gaat werken bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch en komt terecht binnen de afdeling Financiën op het bureau Concern financiën. Het team bestaat uit 7 financiële professionals die vanuit hun eigen vakgebied de gemeente op diverse financiële terreinen ondersteunen. De sfeer is informeel, waarbij we samen zorgen dat klussen geklaard worden.

Dit ben jij

Je herkent jezelf als initiatiefrijk, proactief, betrouwbaar, integer, en communicatie-vaardig. Je bent goed in staat om abstracte, complexe vraagstukken te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Bent betrokken en voelt je verantwoordelijk. Daarnaast vragen wij:

  • Academische studie Fiscaal Recht of Fiscale Economie.
  • Minimaal vijf jaar ervaring als fiscalist in de publieke sector, bijvoorbeeld een grote gemeente of advieskantoor.
  • Aantoonbare kennis van de regelgeving op het gebied van BTW, BTW compensatiefonds, Overdrachtsbelasting en VPB.

Dit bieden wij

Een uitdagende functie in een prettige werkomgeving waarin open en direct communiceren, resultaat- en klantgerichtheid belangrijk zijn. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Daarnaast zit hybride werken in ons DNA en zijn er uitstekende mogelijkheden om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring tussen de € 4.447,- en € 6.103,- bruto per maand, o.b.v. 36 uur, bedraagt (schaal 12). Voor uitzonderlijk goede kandidaten is de uitloopschaal (schaal 13) bespreekbaar, maximaal € 6.616,- bruto per maand.
  • Een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% van je salaris. Opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof.
  • De mogelijkheid om meer uren per week te werken om zo extra verlof te sparen.
  • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar met een mogelijkheid tot verlenging of een aanstelling in vaste dienst.
  • Reiskosten tegemoetkoming van 80% als je met het OV reist.
  • Aansluiting bij ABP-keuzepensioenfonds.

Informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie en 2 gesprekken (exclusief arbeidsvoorwaarden gesprek).

Om het makkelijk te plannen hebben wij onze agenda’s om jou te ontmoeten vrij gemaakt op maandag 13 juni a.s. tussen 12.00 uur en 17.00 uur voor de 1e gesprekken en op maandag 20 juni a.s. tussen 14.30 uur en 17.30 uur voor de 2e gesprekken.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hendrik Jan Schep, hoofd bureau Concern Financiën, door te mailen naar h.schep@s-hertogenbosch.nl of via telefoonnummer (073) 615 9809.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling Personeelsmanagement van de sector Middelen en Dienstverlening door te mailen naar M&D-PM@s-hertogenbosch.nl.

Interesse?

Solliciteer dan uiterlijk 5 juni 2022 via onderstaand sollicitatieformulier! We laten je uiterlijk donderdag 9 juni a.s. weten of je geselecteerd bent voor een gesprek.

Voor meer informatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.