Nieuws

Fiscalist – SpendLab Recovery

Geplaatst: 19 mei 2022
Kenmerk: 2022.44268

Fiscalist – SpendLab Recovery

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een vacature voor een fiscalist bij SpendLab Recovery

Fiscalist – SpendLab Recovery - Amsterdam

Wil jij werken bij dé game changer in VAT onderzoek en bij de marktleider op het gebied van spend justification? Ben je een analytisch en representatief persoon met positieve energie én een flinke dosis doorzettingsvermogen? Dan zijn we op zoek naar jou!

SpendLab is gespecialiseerd in datagedreven kostenbesparingen en accounts payable recovery audits. Als partner identificeren wij kansen voor organisaties om onverschuldigde betalingen uit het verleden te herstellen en uw organisatie toekomstbestendig in te richten door gebruik te maken van slimme analysemethoden – o.a. lean six sigma, benchmarks, algoritmes en accounts payable recovery audits. Wij betrokken bij de implementatie en borging van verbeteringen binnen organisaties. Dit doen wij op basis van no cure, no pay. Onze professionals werken met lef, ambitie en oog voor menselijke maat. Check ook onze site: https://spendlab.com/nl/

Wat ga je doen?

Bij onze opdrachtgevers vormt de fiscaliteit binnen het proces van factuurbehandeling een weerbarstige problematiek. Jij ziet het als een uitdaging om vanuit de bevindingen de fiscale kwetsbaarheden aan een verbeterde procesgang te helpen. In deze functie krijg je de ruimte om inhoud te geven aan de functie die jij voluit weet te benutten!

Je voert op de data van onze opdrachtgevers een risico-inventarisatie uit en duidt de risico’s op een onjuiste fiscale verwerking, waarbij de BTW, het BTW-compensatiefonds en de VPB de belangrijkste belastingen zijn.

De uitkomsten van deze risico-inventarisatie bespreek je met onze opdrachtgever en stelt samen met hen de daadwerkelijke onvolkomenheden binnen de fiscale-verwerking vast.

Je helpt desgewenst onze opdrachtgever met het opstellen van een goed onderbouwde suppletieaangifte.

Vanuit de bevindingen draag je samen met onze opdrachtgever zorg voor de opbouw c.q. verrijking van een goed werkend Tax Control Framework, waarbij de fiscale risico’s adequaat worden beheerst en de fiscale kansen optimaal worden benut.

Je volgt de landelijke ontwikkelingen op het gebied van de fiscale wetgeving en vertaalt deze naar de praktijk van onze opdrachtgevers.

Binnen onze organisatie ondersteun je collega’s bij het oplossen van fiscale vraagstukken welke voortkomen uit de uitgevoerde Recovery Audits.

Samen met het team benader je integraal vraagstukken, deel je proactief kennis op het gebied van fiscaliteiten en werk je nauw samen met fiscale sectorale aanspreekpunten.

Hoe ziet jouw profiel eruit?

  • Je hebt een relevante WO opleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie afgerond;
  • Je hebt minimaal 2-3 jaar ervaring als fiscalist in de publieke sector, bijvoorbeeld een gemeente of advieskantoor;
  • Je hebt aantoonbare kennis van de regelgeving op het gebied van BTW, BTW-compensatiefonds en VPB;
  • Je bent initiatiefrijk en proactief;
  • Je hebt affiniteit met cijfers en een sterk analytisch vermogen en bent goed in staat om abstracte, complexe vraagstukken te vertalen naar de dagelijkse praktijk;
  • Je bent integer en gaat zorgvuldig om met betrouwbare en gevoelige informatie;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

Wat mag je van ons verwachten?

SpendLab Performance Improvement is een sterk groeiende organisatie waarin persoonlijke aandacht erg belangrijk is. We bieden je de mogelijkheid om jezelf snel te ontwikkelen in een jong, innoverend en dynamisch bedrijf waarvan je de vrijheid krijgt om zelf mee te denken aan nieuwe initiatieven en ideeën.

Onze bedrijfscultuur is resultaatgericht, collegiaal, open en heeft een hoog no-nonsense gehalte. In de juiste sfeer wordt er hard gewerkt aan interessante projecten bij onze opdrachtgevers. Wij houden van daadkracht, grote mate van betrokkenheid, een proactieve werkhouding en hebben een focus op maximale financiële opbrengst voor onze opdrachtgevers. Wat bieden we verder:

  • Een concurrerend salaris;
  • Reiskostenvergoeding, laptop en telefoon;
  • 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid tot kopen van extra dagen;
  • Pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering;
  • Een ongekend goede werksfeer, met collega's waar je blij van wordt;
  • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open;
  • Flexibel werken (tijden/locatie) met een goed bereikbaar kantoor (Schiphol oost);
  • Een platte organisatie in de breedste zin van het woord. Zo kun je gewoon een biertje drinken met de baas.

Kom jij ons team versterken?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving of heb je behoefte aan nadere informatie over deze functie, onze organisatie of de mogelijkheden? Neem contact op met André Weitjens via 06-29000804 of mail naar hr@spendlab.com. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van ons aannamebeleid.

Voor meer informatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.