Nieuws

LB: Verhoging terugkeerpremie eigenrisicodrager voor de Ziektewet

Geplaatst: 10 maart 2022
Kenmerk: 2022.43208

LB: Verhoging terugkeerpremie eigenrisicodrager voor de Ziektewet

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de verhoging van de terugkeerpremie eigenrisicodragerschap Ziektewet.

Met ingang van 1 januari 2024 stijgt de terugkeerpremie voor eigenrisicodragers inzake de Ziektewet als eigenrisicodrager Ziektewet het eigenrisicodragerschap beëindigen. Wordt het eigenrisicodragerschap ZW voor 1 juli 2022 beëindigt dan is nog de lagere terugkeerpremie verschuldigd.

Op dit moment bedraagt de terugkeerpremie minimaal de helft van de premiecomponent ZW die geldt voor de sector. Maar vanaf 1 januari 2024 wordt de terugkeerpremie minimaal de volledige premiecomponent ZW die geldt voor de sector.

De gemeente die wil terugkeren naar de publieke verzekering bij UWV en niet de hogere terugkeerpremie wil betalen moet het eigenrisicodragerschap voor 1 juli 2022 beëindigen. Een aanvraag voor beëindiging van het eigenrisicodragerschap moet uiterlijk 13 weken voor de beëindigingsdatum bij de Belastingdienst binnen zijn. De Belastingdienst moet de aanvraag vóór 1 april 2022 hebben ontvangen.

Documenten en publicaties

  • Bericht Belastingdienst actueel. Klik hier
  • Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de ZW. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.