Nieuws

LB: Verlaagde premies Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf)

Geplaatst: 05 juli 2021
Kenmerk: 2021.38646

LB: Verlaagde premies Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf)

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de verlaagde premies voor het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf).

Met ingang van 1 augustus 2021 worden de premiepercentages voor het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf) verlaagd met 2,36 procentpunt. Het AWf premiepercentage van de lage premie wordt verlaagd van 2,7% naar 0,34%, en het hoge premiepercentage wordt verlaagd van 7,7% naar 5,34%. De nieuwe premies gelden tot en met 31 december 2021. Voor werkgevers die per vier weken loonaangifte doen geldt een ingangsdatum van 16 augustus 2021. Voor meer informatie van de Belastingdienst. Klik hier

De verlaging van de AWf-premie komt in plaats voor de ingetrokken Baangerelateerde investeringskorting (BIK). Het wetsvoorstel daartoe (35873) is inmiddels in behandeling bij de Tweede Kamer.

Documenten en publicaties

  • Premiepercentages werknemers- en volksverzekeringen. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.