Nieuws

LB: Onderzoek reiskostenvergoeding / Schriftelijke antwoorden 2e wetgevingsoverleg Belastingplan 2022 (WGO II)

Geplaatst: 08 november 2021
Kenmerk: 2021.40853

LB: Onderzoek reiskostenvergoeding / Schriftelijke antwoorden 2e wetgevingsoverleg Belastingplan 2022 (WGO II)

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het onderzoek in 2022 naar een modernisering van de reiskostenvergoeding.

Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst ) heeft schriftelijk vragen beantwoord die de Tweede Kamer heeft gesteld tijdens het tweede wetgevingsoverleg Belastingplan 2022 (WGO II). In de antwoorden komt onder meer het onderzoek modernisering van de reiskostenvergoeding aan de orde.

In het onderzoek naar een modernisering van de reiskostenvergoeding dat in 2022 wordt opgeleverd, wordt gekeken welk deel van de werkgevers aan werknemers met vervoerskosten een onbelaste reiskostenvergoeding geeft aan hun werknemers en tot welk bedrag en hoe dit is verdeeld over verschillende kilometerklassen, inkomensklassen, soort werk en soort vervoermiddelen. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan ook beter worden bezien of er sprake is van een arbeidsmarktprobleem.

De onbelaste kilometervergoeding bedraagt thans 19 cent per kilometer. Werkgevers kunnen meer vergoeding per kilometer verstrekken. Wordt meer dan 19 cent per kilometer vergoed dan is belasting verschuldigd tenzij de vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt gebruikt.

Documenten en publicaties

  • Brief Staatssecretaris van Financiën d.d. 5 november 2021, nr. 2021/0000219764 antwoorden WGOII Belastingpakket 2022. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.