Nieuws

HT: Uitnodiging webinar doorontwikkeling Horizontaal Toezicht belastingdienst

Geplaatst: 09 juni 2021
Kenmerk: 2021.37277

HT: Uitnodiging webinar doorontwikkeling Horizontaal Toezicht belastingdienst

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het webinar 'Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht' dat VNG met de Belastingdienst op 22 juni 2021 (15.00 uur) organiseert.

Inmiddels zijn veel nieuwsbrieven verschenen over doorontwikkeld Horizontaal Toezicht. De VNG pakt ook haar rol en organiseert een gratis webinar waarin presentaties worden verzorgd over doorontwikkeld Horizontaal Toezicht. Het webinar vindt plaats op 22 juni 15.00 uur.

Horizontaal toezicht is een vorm van toezicht waarbij de Belastingdienst niet (alleen) steunt op zijn controles (verticaal toezicht), maar juist steunt op de fiscale beheersings- en monitoringsmaatregelen van de belastingplichtige (gemeenten).

In het webinar spreekt Maarten Siglé (Belastingdienst) over de doorontwikkeling van het horizontaal toezicht en gaat Lizette Jongen (gemeente Utrecht) in op de ervaringen met horizontaal toezicht ‘oude stijl’. Het webinar is georganiseerd door de werkgroep rijksbelastingen van de VNG, waarin fiscale deskundigen van gemeenten op het terrein van rijksbelastingen participeren.

Welke vragen komen aan de orde?

De belastingdienst kiest voor doorontwikkeling van het horizontaal toezicht. Dit raakt alle gemeenten, ook als ze nu geen horizontaal toezicht hebben. Komen gemeenten nog wel in aanmerking voor individueel horizontaal toezicht? En wat zijn de voorwaarden hiervoor? Welke wijzigingen vinden plaats op het gebied fiscale beheersing en monitoring. En welke gevolgen heeft dit voor de relatie met de Belastingdienst?

Inschrijven

Het webinar is bedoeld voor medewerkers van gemeenten. Via de volgende link kunt u zich inschrijven:

https://vng.webinargeek.com/de-belastingdienst-gaat-het-horizontaal-toezicht-door-ontwikkelen-wat-betekent-dit-voor-gemeenten

Documenten en publicaties

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.