Nieuws

COVID-19: Wijziging TOZO met ingang van 14 juni 2021

Geplaatst: 21 juni 2021
Kenmerk: 2021.38507

COVID-19: Wijziging TOZO met ingang van 14 juni 2021

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de wijziging van de TOZO.

In de brief van 27 mei 2021 heeft het Kabinet bericht dat het steun- en herstelpakket met drie maanden wordt verlengd. In het besluit van 14 juni heeft het Kabinet de verlenging uitgewerkt voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. De periode waarin ondernemers een beroep op deze regeling kunnen doen heeft het Kabinet verlengd tot 1 oktober 2021.

  • Ondernemers kunnen de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) aanvragen tot 1 oktober 2021.
  • Gemeenten kunnen in het kader van de bijstand een bedrag van maximaal € 10.157 aan ondernemers verstrekken in verband met de behoefte aan bedrijfskapitaal. Ondernemers kunnen volgens het besluit een aanvraag voor extra bedrijfskapitaal doen in de maanden juli tot en met september 2021. Is al eerder een bedrag van maximaal € 10.157 verstrekt, dan kan de ondernemer niet opnieuw een aanvraag doen.
  • De gemeente kan een ondernemer in het kader van de TOZO om informatie verzoeken, die ziet op voortzetting, wijziging, of beëindiging van de ondernemingsactiviteiten.
  • Verlenging periode om lening bedrijfskapitaal terug te betalen. Ondernemers krijgen ook meer tijd om een lening bedrijfskapitaal terug te betalen. Aanvankelijk was opgenomen dat terugbetaling vanaf 1 juli 2021 zou moeten gaan plaatsvinden. In het besluit van 14 juni 2021 is aangegeven dat ondernemers vanaf 1 januari 2022 mogen starten met aflossen van de lening.

Documenten en publicaties

  • Besluit van 14 juni 2021 tot wijziging van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers in verband met verlenging, voorwaarden kapitaalverstrekking en activering doelgroep. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.