Nieuws

BTW: reclamenconcessies

Geplaatst: 10 april 2021
Kenmerk: 2021.36289

BTW: reclamenconcessies

In dit themabericht informeren wij u over de vraag waarom gemeenten bij het uitreiken van reclameconcessies facturen met btw hebben uitgereikt.

Gemeenten hebben ter zake van het verstrekken van reclameconcessies facturen met btw uitgereikt aan de houder van de reclameconcessie. Onduidelijk was of gemeenten ter zake van het verstrekken van reclameconcessies als btw-ondernemer of als overheid handelen. Kijk naar de discussie met de Belastingdienst inzake de heffing van Vennootschapsbelasting en reclameconcessies. Om een geschil met de Belastingdienst te voorkomen en mogelijke naheffingen van btw te vermijden hebben gemeenten veelal in of na overleg met de Belastingdienst ter zake van het verstrekken van reclameconcessies facturen met btw uitgereikt. Immers de afnemer van de concessie c.q. de concessiehouder kan de btw die de gemeente inzake de concessie factureert toch in aftrek nemen op de btw-aangifte en de btw is voor de houder van de concessie geen kostenpost.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.