Nieuws

Vpb: Ledenvergadering VNG: motie gemeente Alkmaar

Geplaatst: 04 november 2020
Kenmerk: 2020.32566

Vpb: Ledenvergadering VNG: motie gemeente Alkmaar

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de motie van de gemeente Alkmaar die op het VNG-ledencongres is aangenomen.

Op 25 september heeft de VNG een (digitaal) ledencongres gehouden. Op het VNG-ledencongres is ook gesproken over fiscaliteit en gemeenten. Tijdens het congres is een motie van de gemeente Alkmaar aangenomen.

Vraagt het VNG bestuur om:
1. haar invloed aan te wenden bij het ministerie van Financiën om onze zorgen te delen over de doelmatigheid en de doeltreffendheid van de uitbreiding van het werkgebied van de belastingdienst met het oog op de effectiviteit van het Nederlandse openbaar bestuur;
2. het Kabinet aan te sporen oog te hebben voor een pragmatische verdeling van het werkgebied van de belastingdienst in relatie tot gemeenten.

Voor raadplegen motie van gemeente Alkmaar. Klik hier

Door het aannemen van deze motie geven de Nederlandse gemeenten volgens Taxnavigator een duidelijk en belangrijk signaal af. Wij zijn erg geïnteresseerd in de opvolging van deze motie.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.