Nieuws

Taxnavigator: fiscale opleiding: cursus: fiscale training; day to day learning

Geplaatst: 28 november 2020
Kenmerk: 2020.33043

Taxnavigator: fiscale opleiding: cursus: fiscale training; day to day learning

In dit nieuwsbericht informeren wij u over 'day to day' learning.

Taxnavigator en Fiscaal Vanmorgen zijn gestart met zogenoemde ‘day to day’ learning. Via korte bijeenkomsten en cursussen informeren wij u over fiscale aspecten die bij gemeenten spelen. U kunt kiezen uit een groot aantal onderwerpen. Van een basiscursus ‘btw en gemeenten’ of een basiscursus ‘BTW-compensatiefonds’ tot een verdiepende cursus over de fiscale aspecten van het gemeentelijk ontwikkelingsbedrijf, het gemeentelijk vastgoedbedrijf, het sociaal domein, cultuur etc.

De basis van ‘day to day’ learning zijn relatief korte contactmomenten. Door korte contactmomenten kunt u de aangeboden stof maximaal opnemen en gaat geen fiscale kennis verloren. Via kleine blokjes kunt u fiscale kennis opbouwen en kunt u uw opgebouwde fiscale kennis vergoten over de onderwerpen die voor u relevant zijn. U bouwt uw eigen gemeentelijke fiscale opleiding op in uw eigen tempo achter uw eigen bureau.

Online cursus Fiscale actualiteiten Taxnavigator Q4

Op 2 december 2020 verzorgen wij een korte digitale bijeenkomst over de fiscale ontwikkelingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Wij gaan in op de ontwikkelingen inzake re-integratie, de exploitatie van begraafplaatsen, het sportbedrijf, de energietransitie en andere zaken. Met name ter zake van de exploitatie van gemeentelijke sportaccommodaties door zogenoemde commerciële sportbedrijven onderkennen wij een aantal fiscale risico’s voor de gemeente.

Voor meer informatie over Online cursus Fiscale actualiteiten Taxnavigator Q4. Klik hier

Online cursus Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds

Op 13 januari 2021 verzorgen wij de digitale cursus ‘Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds’. Gemeenten moeten in januari 2021 de declaratie BTW-compensatiefonds 2020 indienen. Wat zijn de aandachtspunten van het recht op compensatie van btw bij het BTW-compensatiefonds. Hebben wij de kosten in beeld ter zake waarvan recht op compensatie van btw bestaat. Door de cursus medio januari 2021 te plannen heeft u nog voldoende tijd om de declaratie van uw gemeente bij te stellen.

Voor meer informatie over de online cursus Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.