Nieuws

Covid-19: Coronamaatregel grensarbeiders Nederland-Duitsland verlengd tot eind 2020

Geplaatst: 31 oktober 2020
Kenmerk: 2020.32481

Covid-19: Coronamaatregel grensarbeiders Nederland-Duitsland verlengd tot eind 2020

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de afspraken die Duitsland en Nederland hebben gemaakt over de toepassing van het belastingverdrag voor grensarbeiders in verband met COVID-19. De gemaakte afspraken zijn verlengd tot en met 31 december 2020.

  • De belastingplicht zal niet verschuiven als grensarbeiders door het coronavirus thuis moeten werken
  • Grensarbeiders moeten een administratie bijhouden van hun thuiswerkdagen en moeten onderbouwen dat de thuiswerkdagen uitsluitend het gevolg zijn van de coronamaatregelen.
  • Een tijdelijke vrijstelling voor ‘Kurzarbeitergeld’, ‘Insolvenzgeld’ of ‘Arbeitslosengeld’ is van toepassing.

Voor raadplegen: Overeenkomst tussen de bevoegde autoriteiten van Duitsland en Nederland met betrekking tot de verlenging van de overeenkomst van 6 april 2020 over de toepassing en interpretatie van artikel 14 van het Belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland en een tijdelijke vrijstelling van enkele Duitse socialezekerheidsuitkeringen. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.