Nieuws

Belastingdienst: Opgewekt vertrouwen. Belastingtelefoon

Geplaatst: 02 mei 2020
Kenmerk: 2020.26272

Belastingdienst: Opgewekt vertrouwen. Belastingtelefoon

In zijn uitspraak van 13 februari 2020, nr. 19/00393, oordeelt het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch dat een antwoord dat is gegeven door een medewerker van de Belastingtelefoon zonder voorbehoud een toezegging betreft die in rechte wordt beschermd. Het vertrouwensbeginsel is van toepassing. Het antwoord betreft geen algemene voorlichting of inlichting. De medewerker van de Belastingtelefoon was op de hoogte van relevante feiten en omstandigheden. Medewerkers van de Belastingtelefoon kunnen overleggen met andere medewerkers van de Belastingdienst.

Voor raadplegen uitspraak van Gerechtshof 's-Hertogenbosch d.d. 13 februari 2020, nr. 19/00393. Klik hier

Praktijk: Spreekt u met de Belastingtelefoon: noteer de datum, tijd en de naam van de medewerker van de Belastingdienst met wie u de casus bespreekt. Vraag om een schriftelijke bevestiging per brief of e-mail.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.