Nieuws

BCF: Energietransitie: Praat mee over de energietransitie

Geplaatst: 28 november 2020
Kenmerk: 2020.33030

BCF: Energietransitie: Praat mee over de energietransitie

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het project om inwoners van de gemeente actief te betrekken bij de energietransitie door enquêtes, vragenlijsten en het voeren van digitale gesprekken via de website.

In het landelijke Klimaatakkoord en in veel gemeentelijke energieakkoorden is afgesproken om de CO2-uitstoot tot 2030 met ongeveer de helft naar beneden te brengen. De gemeente heeft van de landelijke overheid de regierol gekregen in de gebouwde omgeving. Daarom wil de gemeente de inwoners en ondernemers hier nauw bij betrekken. De gemeente vraagt inwoners en ondernemers uit de gemeente mee te praten over de energietransitie. Doel is om te horen wat de inwoners van de gemeente nodig hebben bij de energietransitie en welke voorwaarden of ‘spelregels’ hiervoor zouden moeten gelden vanuit de overheid. Denk bijvoorbeeld aan voorkeuren voor vormen van duurzame energie (windmolens, zonnepanelen), of een verplichting tot verduurzaming wenselijk is en hoe de energietransitie moet worden betaald. Geïnteresseerden kunnen hun mening geven via onder meer een online enquête en digitale gesprekken. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het schrijven van het nieuwe energiebeleid.

De gemeente kan de btw op de kosten van het project compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.