Nieuws

SPUK: wanneer komt duidelijkheid?

Geplaatst: 19 januari 2019
Kenmerk: 2019.05062

SPUK: wanneer komt duidelijkheid?

Omtrent de SPUK bestaan nog veel vragen. Wanneer komt duidelijkheid? Wij verwachten een concreet vraag en antwoord.  

  • Kan de gemeente de btw op kosten die kan worden toegerekend aan het om niet ter beschikking stellen van sportaccommodaties aan scholen die primair onderwijs verzorgen in verband met het geven van bewegingsonderwijs claimen bij SPUK. 
  • Wat is de btw-positie van het gemeentelijke zwembad dat ook wordt gebruikt voor zuivere recreatie en beroepsmatige activiteiten van de brandweer. Kan de gemeente alle btw op de kosten claimen bij SPUK? 
  • Welke gemeentelijke sportbedrijven kunnen welke btw doorschuiven naar de gemeente in verband met het claimen van SPUK.  

Op 13 februari 2019 verzorgt Joep Swinkels de cursus btw en sport(structuren). In de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende subsidieregeling zoals de SPUK en de subsidieregeling voor amateursportorganisaties BOSA. Voor meer informatie over de cursus d.d. 13 februari 2019: klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.