Nieuws

Gemeentelijke fiscalist/medewerker fiscaliteit gemeente

Geplaatst: 15 juli 2019
Kenmerk: 2019.05642

Gemeentelijke fiscalist/medewerker fiscaliteit gemeente

Wat doet een gemeentelijke fiscalist met het fiscale nieuws in de gemeentelijke praktijk?

Regelmatig spreken wij met fiscalisten die werkzaam zijn bij gemeenten of met medewerkers van gemeenten die fiscaliteit in hun takenpakket hebben. Steeds wordt door hen opgemerkt dat het toch wel (heel) veel inspanning vergt om het fiscale vak bij te houden, de fiscaliteit te laten landen bij medewerkers van de gemeente en de impact van het fiscale nieuws voor de gemeentelijke praktijk te onderkennen.

Met enthousiasme worden alle nieuwsbrieven gelezen maar het wordt ingewikkelder om de verkregen informatie uit te werken voor de gemeentelijke praktijk. Het doorzetten van informatie naar de relevante afdeling of vakgroep levert niet altijd direct het gewenste resultaat op.

In deze nieuwsbrief treft u een aantal onderwerpen aan waarbij wij u meenemen in de gemeentelijke praktijk. Hoe gaat een gemeentelijke fiscalist om met fiscaal nieuws. Welke stappen moeten worden genomen om het fiscale nieuws te transformeren in een praktische actie voor uw gemeente.

Taxnavigator werkt in de actualiteit en de praktijk. De komende weken gaan wij verder met het uploaden van fiscale informatie in de modellabelling, de fiscale thema's en de fiscale dossiers.


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.