Nieuws

Electronic Sport

Geplaatst: 27 april 2019
Kenmerk: 2019.05338

Electronic Sport

Is Electronic-sport c.q. E-sport een sport in de zin van de btw? 

Electronic sport is de term die wordt gebruikt voor het competitief spelen van computerspellen. De regels van de competitie worden bepaald door de software (van het computerspel) en externe reglementen, zoals de regels van de wedstrijdorganisator. E-sport werkt op pc's en spelcomputers. De deelnemers aan het spel worden e-sporters genoemd. De computergames kunnen diverse deelnemers hebben zoals een aanvaller, een verdediger of een verkenner. Bij individuele computerspellen zijn er competities zowel op individueel als op teamniveau.

E-sport is voor de heffing van btw een sport als de sport een vorm van lichamelijke inspanning kent. 

Cursus

Op 15 mei 2019 verzorgen wij de cursus 'Sport en btw'. In deze cursus behandelen wij de fiscale aspecten van de verschillende exploitatiemodellen. Daarnaast bespreken wij de SPUK en BOSA uitgebreid met u. Aansluitend gaan wij in op de exploitatiemodellen waarmee het btw-voordeel blijft behouden. U gaat met uitgebreide sheets en complete fiscale adviezen naar huis. Uw casussen kunnen voor, tijdens of na de cursus worden besproken. 

Voor meer informatie over de cursus 'Sport en btw': klik hier

Taxtronic: 2019.04.27.253

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.