Nieuws

Bedrijfsvoering: Uitgaven voor mobiliteit

Geplaatst: 27 april 2019
Kenmerk: 2019.05327

Bedrijfsvoering: Uitgaven voor mobiliteit

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers flink kunnen besparen op kosten van mobiliteit. Volgens Taxnavigator geldt dit ook voor gemeenten en provincies. Met name door de verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9% kan het voordeel van de btw-besparing van btw oplopen.

Onderzoek ondernemers 

Het onderzoeksbureau 'Sherloq' heeft in opdracht van XXImo een dienstverlener op het gebied van de mobiliteit onderzoek gedaan naar de verwerking van btw op kosten van mobiliteit door ondernemers. Uit het onderzoek blijkt dat veel ondernemers btw op kosten van mobiliteit niet terugvragen op de btw-aangifte. Ongeveer 80% van de ondernemers vraagt wel de btw terug op de kosten van benzine en diesel maar vraagt de btw op kosten van parkeren, het wassen van de auto, de taxi en kleine bestedingen voor de auto niet terug op de btw-aangifte. Veel kleine bedragen aan btw die per saldo leiden tot een omvangrijk bedrag aan btw in zijn geheel. 

Gemeenten en provincies

Volgens Taxnavigator benutten ook veel gemeenten niet de mogelijkheden om btw op kosten van mobiliteit te compenseren bij het BTW-compensatiefonds. In het themabericht ‘mobiliteit’ van het thema ‘bedrijfsvoering’ treft u meer informatie aan over deze btw-besparing. 

Voor raadplegen themabericht 'mobiliteit': klik hier 

Taxtronic: 2019.04.27.252

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.