Nieuws

Aanleg en overdracht van openbaar gebied

Geplaatst: 28 september 2019
Kenmerk: 2019.21705

Aanleg en overdracht van openbaar gebied

Bij gebiedsontwikkeling moet vaak ook openbaar gebied worden aangelegd. De gemeente en ontwikkelaar kunnen op verschillende manieren met elkaar contracteren. De gemeente kan opdracht geven om openbaar gebied aan te leggen. De ontwikkelaar kan het openbaar gebied ook voor € 1 overdragen. Wij hebben de verschillende modellen met de fiscale aspecten en aandachtspunten voor u uitgewerkt.

Modellen:

  1. Ontwikkelaar c.q. woningstichting legt openbaar gebied om niet of voor € 1 aan op grond van de gemeente.
  2. Ontwikkelaar c.q. woningstichting legt openbaar gebied tegen kostprijs dekkende vergoeding aan op grond van de gemeente.
  3. Ontwikkelaar c.q. woningstichting legt openbaar gebied aan op eigen grond en draagt om niet of voor € 1 over.
  4. Ontwikkelaar c.q. woningstichting legt openbaar gebied aan op eigen grond en draagt openbaar gebied tegen een reële vergoeding over.
  5. Combinatie van modellen
  6. Belangrijk aandachtspunt. Aanleg park/groenzone/vijver
  7. Iberdrola
  8. Documenten en publicaties

Raadplegen Taxnavigator

Voor raadplegen checklist uitvoering openbaar gebied. Klik hierDit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.