Nieuws

​  ZZP-regelgeving stuit op Europese regelgeving

Geplaatst: 15 september 2018
Kenmerk: 2018.04615

​ ZZP-regelgeving stuit op Europese regelgeving

In het Financieel Dagblad van 4 september 2018 is het artikel gepubliceerd ‘Kabinet stuit met zzp-plan op Europese wetgeving’. Bijgaand een korte samenvatting van het artikel.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Staatssecretaris Menno Snel van het Ministerie van Financiën hebben op een bijeenkomst met de zogenoemde veldpartijen aangegeven dat het Kabinetsplan voor de nieuwe zzp-wetgeving lastiger uitvoerbaar is dan aanvankelijk is gedacht. De bijeenkomst met de veldpartijen heeft op 3 september plaatsgevonden. Bij de bijeenkomst waren enkele tientallen zzp’ers en hun opdrachtgevers aanwezig. De voorgenomen ingangsdatum van 1 januari 2020 blijft staan.

Het knelpunt van de nieuwe zzp-wetgeving betreft de tariefbodem voor laagbetaalde zzp’ers. De tariefbodem is mogelijk in strijd met Europees recht. Een minimumtarief kan mogelijk een ongewenste beperking van het vrije verkeer van diensten betreffen. Ook het verstrekken van meer vrijheid aan zzp’ers met een hoger tarief is Europeesrechtelijk complex. Voorts is de handhaving een punt van aandacht. De tarieven van zzp’ers moeten worden gecontroleerd waarbij de vraag speelt hoe het uurtarief is opgebouwd.  

Bron: Financieel Dagblad d.d. 4 september 2018


Dit nieuwsbericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.