Nieuws

Vacature: De gemeente Den Bosch zoekt een concernfiscalist (BTW/BCF/Vennootschapsbelasting)

Geplaatst: 10 februari 2018
Kenmerk: 2018.03641

Vacature: De gemeente Den Bosch zoekt een concernfiscalist (BTW/BCF/Vennootschapsbelasting)

Steeds meer gemeenten hebben een inhouse fiscalist. De gemeente 's-Hertogenbosch zoekt een concernfiscalist! Voor meer informatie: klik hier!

Advertentie

We zijn op zoek naar een enthousiaste concernfiscalist met overtuigingskracht en kennis van zaken die het een uitdaging vindt om de gehele organisatie op het gebied van fiscaliteiten naar een hoger niveau te krijgen. Binnen de gemeente benader je vraagstukken op een integrale wijze, ben je pro actief bezig om kennis op het gebied van fiscaliteiten te delen, en werk je samen met de fiscale sectorale aanspreekpunten aan uitdagende complexe fiscale vraagstukken. Je krijgt de ruimte om inhoud te geven aan de functie en we verwachten dat je deze ruimte actief benut.

Werkzaamheden

De belangrijkste taken in deze nieuwe functie zijn:

  • Je adviseert het gemeentebestuur en de gehele gemeentelijke organisatie in de volle breedte van de fiscale praktijk (Rijksbelastingen), waarbij de BTW, het BTW-compensatiefonds en de Vpb de belangrijkste belastingen zijn.
  • Bij complexe fiscale vraagstukken zorg je, indien nodig, voor het inschakelen van een extern fiscaal advieskantoor.
  • Samen met de gemeentelijke coördinator Fiscaliteiten onderhoud je het contact met de Belastingdienst gericht op horizontaal toezicht en zorg je voor een functionerend fiscaal netwerk in de gemeentelijke organisatie.
  • Je ziet toe op een juiste, volledige en tijdige periodieke aangifte van BTW/BCF en Vpb.
  • Je zorgt voor een goed werkend Tax Control Framework, waarbij de fiscale risico’s adequaat worden beheerst en de fiscale kansen optimaal worden benut.
  • Je volgt de landelijke ontwikkelingen op het gebied van de fiscale wetgeving en vertaalt deze naar de Bossche praktijk.
  • Je voert de bezwaar- en beroepsprocedures, zo nodig met behulp van een externe adviseur.

Het profiel

Een afgeronde academische studie Fiscaal Recht of Fiscale Economie. Minimaal vijf jaar ervaring als fiscalist in de publieke sector, bijvoorbeeld een grote gemeente of advieskantoor. Aantoonbare kennis van de regelgeving op het gebied van BTW, BTW-compensatiefonds en VPB. Initiatiefrijk en proactief. Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling. Goed in staat zijn om abstracte, complexe vraagstukken te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Ons aanbod

Een salaris dat afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring maximaal € 5.520,-- bruto per maand bedraagt (schaal 12). Voor zeer ervaren kandidaten is maximaal € 5.984,-- bruto per maand (schaal 013) bespreekbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen de heer E. Dovern, sectorcontroller/hoofd afdeling Financieel Management en

Informatievoorziening, via telefoonnummer (073) 615 5729. Voor vragen met betrekking tot de procedure kun je contact opnemen met mevrouw F. Tasdemir, via telefoonnummer (073) 615 5147 of door te mailen naar f.tasdemir@s-hertogenbosch.nl

Eventuele 1e gesprekken vinden plaats op: maandag 12 maart 2018.

Eventuele 2e gesprekken vinden plaats op: maandag 19 maart 2018

Voor meer informatie: klik hier!

Dit bericht is opgesteld door de Redactie van Taxnavigator