Nieuws

Steunstichtingen, supportersverenigingen en btw

Geplaatst: 03 november 2018
Kenmerk: 2018.04788

Steunstichtingen, supportersverenigingen en btw

Uit het antwoord op Kamervragen blijkt dat de Belastingdienst bij verschillende steun- en supportersverenigingen controles heeft uitgevoerd en belastingaanslagen heeft opgelegd. De reden voor het uitvoeren van de controles is het intrekken van het besluit ‘Fondswerving en kantines’ van 20 december 2011, nr. BLKB 2011-2594M. 

Steunstichtingen en supportersverenigingen zijn op dit moment niet vrijgesteld van btw. Met ingang van 1 januari 2019 wordt door de Wet modernisering kleine ondernemersregeling de btw-kleine ondernemersregeling gewijzigd en gaat de btw-kleine ondernemersregeling gelden als de omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. Door slim te structureren kan deze btw-vrijgesteld van € 20.000 worden gestapeld door het oprichten van meerdere steunstichtingen.

Voor downloaden antwoord op Kamervragen (2018Z17491): klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl

© Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.