Nieuws

2013: Stel uw rechten veilig

Geplaatst: 08 december 2018
Kenmerk: 2018.04910

2013: Stel uw rechten veilig

Op 1 januari 2019 is het jaar 2013 verjaard. De Belastingdienst kan ter zake van 2013 niet meer naheffen of navorderen. De gemeente kan ter zake van 2013 geen btw op kosten meer terugvragen of compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

Op dit moment lopen procedures over het recht op compensatie van btw met betrekking tot de exploitatie van begraafplaatsen, re-integratie en het ter beschikken stellen van sporthallen en gymnastiekzalen aan basisscholen. Een positieve uitkomst kan betekenen dat met betrekking tot 2013 nog een aanvullend recht op compensatie van btw bij het BTW-compensatiefonds bestaat. Worden de procedures in 2019 in het voordeel van de gemeenten beslist dan kunt u voor het tijdvak 2014 tot en met 2018 een correctiebeschikking BTW-compensatiefonds vragen. Het jaar 2013 is verjaard tenzij u de rechten van uw gemeente heeft veilig gesteld. U stelt de rechten veilig door nog dit jaar om een correctiebeschikking BTW-compensatiefonds 2013 te vragen.

De Belastingdienst hanteert ter zake een zeker ontmoedigingsbeleid. Een pro forma bezwaar houdt de Belastingdienst niet meer aan. In het verleden was dat nooit een probleem voor de Belastingdienst. U zult inhoudelijk en cijfermatig moeten motiveren. De inhoudelijke motivering verzorgen wij kosteloos voor u. Op Taxnavigator wordt een inhoudelijke motivering geplaatst die u kosteloos kunt downloaden als u een abonnement heeft. De cijfermatige onderbouwing moet u zelf verzorgen.

Voor downloaden verzoek nieuwe beschikking BTW-compensatiefonds 2013: klik hier 


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.