Nieuws

Handreiking btw-regel IKC

Geplaatst: 27 oktober 2018
Kenmerk: 2018.04768

Handreiking btw-regel IKC

In de 'Handreiking btw in de samenwerking tussen Onderwijs en Kinderopvang' worden een aantal methoden beschreven om de kosten van btw bij de inzet van personeel/medewerkers van zowel de onderwijsinstelling als de kinderopvangorganisatie weg te nemen. 

In deel I van de handreiking wordt ingegaan op het het om niet ter beschikking stellen van medewerkers, het laten van arbeidsovereenkomsten met verschillende werkgevers, de aanneming van werkzaamheden en het sluiten van een overeenkomst inzake het verdelen van kosten c.q. kosten voor gemene rekening. 

In del van II van de handreiking wordt beschreven hoe de kosten van btw kunnen worden weggenomen door het vormen van een personele unie c.q. een fiscale eenheid btw. In de handreiking wordt beschreven welke eisen gelden voor het vormen van een fiscale eenheid btw. Er moet sprake zijn van financiële, organisatorische en economische verwevenheid. 

Voor downloaden Handreiking btw in de samenwerking tussen Onderwijs en Kinderopvang: klik hier

Bron: nieuwsbericht PO-Raad d.d. 30 oktober 2018

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl

© Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.