Nieuws

Bericht van Taxnavigator

Geplaatst: 07 april 2018
Kenmerk: 2018.03865

Bericht van Taxnavigator

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan een aantal zaken. Een korte toelichting. 

Uitbreiding btw-sportvrijstelling. Een goede inventarisatie van de financiële aspecten van de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling is de basis voor een goed fiscaal advies. Wij hebben voor u de belangrijkste punten op een rij gezet. 

Inperking btw-koepelvrijstelling. De toepassing van de btw-koepelvrijstelling wordt ingeperkt. Dat heeft tot gevolg dat een aantal gemeenschappelijke regelingen in de heffing van btw worden betrokken. De gemeenten kunnen de btw op de kosten die de gemeenschappelijke regeling in rekening brengt compenseren bij het BTW-compensatiefonds. Het BTW-compensatiefonds wordt echter verder uitgeput.

Besparing BPM en MRB. In onze vorige nieuwsbrief hebben wij een overzicht gemaakt van de fiscale aspecten die spelen bij de inkoop van opleidingen. Gemeenten maken onnodig veel kosten. Ook betalen gemeenten onnodig BPM en Motorrijtuigenbelasting. Wij hebben voor de abonnees op de fiscale kennisbank Taxnavigator een werkinstructie opgesteld.


De modellabelling van Taxnavigator wordt dagelijks geactualiseerd. Uk kunt de ontwikkelingen volgen via het wijzigingenoverzicht bij de modellabeling. De ervaring leert dat gemeenten nog onnodig veel btw als kostprijsverhogend boeken. Met de modellabelling van Taxnavigator kunt u eenvoudig de btw-labelling van uw gemeente actualiseren.  

Laat u verassen en neem eens een kijkje in onze kennisbank. Wij horen graag uw ervaring.  

Bent u geen abonnee en wilt u graag een proefaccount: klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator.