Nieuws

Vacature fiscalist gemeente Tilburg

Geplaatst: 04 januari 2024
Kenmerk: 2024.51883

Vacature fiscalist gemeente Tilburg

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de vacature van fiscalist bij de gemeente Tilburg.

Word uitgedaagd door de diverse activiteiten met fiscale gevolgen die een grote gemeente als Tilburg met zich meebrengt. 

Gemeente Tilburg is een levendige en dynamische stad met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Als één van de grootste gemeenten in Nederland streven we ernaar om onze stad te ontwikkelen en te laten groeien door middel van innovatie, cultuur, duurzaamheid en gemeenschapsgerichte dienstverlening. Dit doen we met meer dan 2.500 medewerkers en ruim 227.00 inwoners.

Als grote organisatie ondervindt de Gemeente Tilburg tal van activiteiten met potentieel fiscale gevolgen. Om deze effecten te begrijpen en te beheersen, hebben we een voortdurend evoluerend Tax Control Framework (TCF) opgezet. Het centrale element hiervan wordt gevormd door onze fiscalisten en de tax-controller. In de rol van Fiscalist Rijksbelastingen lever je een essentiële bijdrage aan het waarborgen van de fiscale gezondheid van de Gemeente Tilburg. Je richt je op het minimaliseren van fiscale risico's en het optimaliseren van de belastingpositie. Deze inspanningen dragen uiteindelijk bij aan de financiële gezondheid en duurzaamheid van onze gemeente. Ben jij een enthousiaste fiscalist met ervaring in een overheidsorganisatie? Vind je het leuk om te onderzoeken, te toetsen aan de wet en regelgeving en de gemeente hierover te adviseren. Dan ben jij de fiscalist die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Als Fiscalist Rijksbelastingen bij de Gemeente Tilburg speel je een belangrijke in het waarborgen van de fiscale gezondheid van Gemeente Tilburg. Jij bent dé specialist en adviseert de organisatie op het brede gebied van fiscaliteit bijvoorbeeld over omzetbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffingen. Verdere belangrijke functietaken:

  • Je adviseert de organisatie op het brede gebied van fiscaliteit o.a. omzetbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffingen;
  • Je onderhoudt en ontwikkelt samen met de tax-controller en de senior fiscalist ons Tax Control Framework (TCF);
  • Binnen het convenant Horizontaal Toezicht dat we met de Belastingdienst hebben gesloten zorg jij samen met de senior fiscalist voor tijdige en duidelijke communicatie en stem je indien nodig ingewikkelde dossier met hen af ;
  • Je brengt fiscale wet- en regelgeving naar de praktijk en communiceert dit helder aan collega's
  • Je bepaalt het gemeentelijke standpunt in grote en kleine fiscale vraagstukken uit heel de organisatie, naar buiten toe neem je onze standpunten in en kun je ze verdedigen;
  • Je signaleert en implementeert relevante rechtsontwikkelingen, wetswijzigingen en jurisprudentie;
  • Je neemt deel aan diverse in- en externe structurele overleggen om kennis te delen en weten wat er speelt;

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van het Fiscale cluster binnen de afdeling Juridische Zaken, een team van vier enthousiaste professionals die gespecialiseerd zijn in belastingen. Binnen dit cluster zijn twee collega's gericht op rijksbelastingen, terwijl de andere twee zich bezighouden met gemeentelijke belastingen. In samenwerking met je clustercollega's werk je intensief samen met de tax-controller van de afdeling Planning en Control. Daarnaast onderhoud je regelmatig contact met de senior adviseurs binnen Juridische Zaken. Je collega's zijn toegewijde professionals die niet alleen als jouw sparringpartners fungeren, maar ook actief betrokken zijn bij elkaars leerproces.

Binnen jouw functie heb jij de vrijheid om je tijd en dag in te delen, waarbij je ongeveer 50% op kantoor (de moderne Stadswinkel) werkt en 50% vanuit huis. Verbinding met collega’s vinden wij belangrijk. Daarom heb jij elke maand een clusteroverleg fiscaal met alle directe collega’s en je teammanager. Eén keer per maand komen we tijdens een lunchbijeenkomst samen met de volledige afdeling Juridische Zaken.

Wat breng je mee?

Als Fiscalist Rijksbelastingen heb jij de overtuigingskracht om complexe fiscale vraagstukken aan te pakken en effectieve oplossingen voor te stellen. Je bent resultaatgericht, waarbij je streeft naar het minimaliseren van fiscale risico's en het optimaliseren van de belastingpositie. Als interne netwerker weet je effectief te communiceren en samen te werken met collega's en externe stakeholders. Je hebt een scherp oordeelsvermogen bij het interpreteren van fiscale wet- en regelgeving en het nemen van beslissingen. Bovendien blijf je constant alert op de belangen van de organisatie, waarmee je bijdraagt aan de financiële gezondheid en duurzaamheid van Gemeente Tilburg. Verder:

  • Je beschikt over een WO diploma fiscaal recht (FR) of fiscale economie (FE);
  • Je hebt relevante werkervaring en kennis op het gebied van rijksbelastingen in een overheidsorganisatie:
  • Je bent minimaal 32 uur per week inzetbaar.

Wat krijg je ervoor terug

De Gemeente Tilburg biedt een inspirerende werkomgeving waar diversiteit gewaardeerd wordt en authenticiteit gestimuleerd. Als onderdeel van een vooraanstaande overheidsorganisatie krijg je de kans om niet alleen bij te dragen aan Tilburg, maar ook aan je eigen groei dankzij ons uitgebreide aanbod aan trainingen via het Tilburgs Leerhuis.

Verder bieden wij je:

  • De functie is ingeschaald in salarisschaal 11 met aanloopschaal 10. Op basis van een fulltime dienstverband is dit minimaal € 3.558,- en maximaal € 5.997,- bruto per maand. Afhankelijk van jouw ervaring en huidige situatie doen we je een zo goed mogelijk voorstel binnen deze bandbreedte (Als resultaat van de recentelijke Cao-onderhandelingen zal vanaf 1 januari 2024 het salaris met 4,75% stijgen);
  • 194 verlofuren en de mogelijkheid om max. 187 verlofuren bij te kopen (o.b.v. een fulltime dienstverband;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris. Dat je het gehele jaar door kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, een extra uitbetaling, studie, vakantiegeld of de aanschaf van een (elektrische) fiets;
  • Een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
  • Een goede pensioenregeling bij ABP;
  • Cursussen en bijscholing indien nodig;
  • Bij goed functioneren ontvang je in principe na één jaar een vast contract;
  • Een goede werk-privébalans met een werkweek van max. 36 uur, gedeeltelijk thuiswerken en flexibiliteit qua werktijden;
  • Een sta/zit bureau, bureaustoel en toebehoren om je thuiswerkplek volledig en goed in te richten;
  • Een laptop en mobiele telefoon;
  • Reis je met openbaar vervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).

Vragen?

De vacature staat open t/m donderdag 25 januari 2024. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 3 van 2024. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Frank van der Schoot, teammanager Juridische Zaken, via tel nr. 06 – 12 99 76 58. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of appen naar Lieke van Laarhoven, Recruiter, via tel. nr. 06-31144021 onder vermelding van vacaturenummer JUR23-12.

Gemeente Tilburg wil een betrouwbare partner (werkgever) zijn voor burgers en medewerkers. Daarom vragen we je om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen als onderdeel van het proces om bij ons te komen werken.

Documenten en publicaties

  • Fiscalist Rijksbelastingen gemeente Tilburg. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.