Nieuws

BTW: BCF: Opvang en noodopvang van asielzoekers en de afrekening met het COA

Geplaatst: 12 januari 2024
Kenmerk: 2024.52006

BTW: BCF: Opvang en noodopvang van asielzoekers en de afrekening met het COA

In dit themabericht informeren wij u over enkele fiscale aspecten van de opvang en noodopvang van asielzoekers en de afrekening met het COA.

Veel gemeenten ondersteunen het COA bij het verzorgen van noodopvang en de opvang van asielzoekers. Ter zake van deze activiteit spelen verschillende vragen op het gebied van het BTW-compensatiefonds en de btw. Kunnen gemeenten de btw op de kosten compenseren bij BTW-compensatiefonds. Moeten de gemeenten de kosten met btw in rekening brengen aan het COA en welk btw-tarief moeten de gemeenten hanteren. Moeten de gemeenten net zoals hotels 9% btw in rekening brengen?

Wat zijn de aandachtspunten voor gemeenten en wat is de visie van Taxnavigator? Klik hier

Documenten en publicaties

  • Brief COA 'Gemeenten en Veiligheidsregio’s, betrokken bij de opvang van asielzoekers in de Crisis Nood Opvang (CNO), 14 september 2023. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.