Nieuws

Verklaring omtrent fiscaal gedrag (VOFG)

Geplaatst: 24 juni 2024
Kenmerk: 2024.20320

Verklaring omtrent fiscaal gedrag (VOFG)

Een ieder is bekend met de verklaring omtrent gedrag, de zogenoemde 'VOG'. Wist u dat de Belastingdienst ook een verklaring omtrent fiscaal gedrag (VOFG) kan afgeven. De verklaring omtrent fiscaal gedrag (VOFG) staat in de systemen van de Belastingdienst bekend als ‘Aanvraag Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen’.

Voor downloaden verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen.
Klik hier

Een door de Belastingdienst afgegeven verklaring inzake betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen is ook voor gemeenten relevant. Bij veel inkooptrajecten treft u begrippen aan als co-2 neutraal, duurzaamheid, social-return, fairtrade, circulariteit, luchtkwaliteit en klimaatverandering. Een element van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen betreft volgens Taxnavigator ook het voldoen aan fiscale verplichtingen door de dienstverlener en leverancier.

Taxnavigator adviseert gemeenten om standaard op te nemen dat een leverancier of dienstverlener moet beschikken over een positieve verklaring van de Belastingdienst inzake betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen.

Documenten en publicaties 

  • Belastingdienst: Aanvraag: Verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen. Klik hier / Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.