Nieuws

Nieuw belastingverdrag met België: grensarbeider: thuiswerken

Geplaatst: 04 juli 2023
Kenmerk: 2023.49973

Nieuw belastingverdrag met België: grensarbeider: thuiswerken

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het nieuwe belastingverdrag dat België en Nederland hebben gesloten en de afspraken over het thuiswerken door de grensarbeider.

België en Nederland hebben op 21 juni 2023 een nieuw belastingverdrag getekend. Het nieuwe belastingverdrag vervangt het oude belastingverdrag uit 2001. Het nieuwe belastingverdrag geldt als de parlementen van België en Nederland het belastingverdrag hebben goedgekeurd. Naar verwachting geldt het nieuwe belastingverdrag vanaf 1 januari 2025.

België en Nederland onderhandelen nog over de fiscale aspecten van het thuiswerken. Een thuiswerkregeling kan als aanvulling c.q. protocol aan het belastingverdrag worden toegevoegd.

Documenten en publicaties

  • Belastingverdrag België en Nederland. Klik hier 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.