Nieuws

LB: Forum Salaris Belastingdienst: Periode 26 januari - 1 februari 2023

Geplaatst: 02 februari 2023
Kenmerk: 2023.48512

LB: Forum Salaris Belastingdienst: Periode 26 januari - 1 februari 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Forum Salaris Belastingdienst periode 26 januari - 1 februari 2023.

Bedragen die u in 2022 hebt uitbetaald aan derden moet u vóór 1 februari 2023 doorgeven aan de Belastingdienst. U kunt hiervoor ook uitstel vragen. Klik hier

Vanaf 2023 zijn er voor de AWf-premie 2 rubrieken bijgekomen voor uitkeringen. U moet voor een uitkering van UWV de AWf-premie en het premieloon AWf apart opgeven. Ook zijn er 2 nieuwe rubrieken bijgekomen voor het premieloon Werkhervattingskas.

Krijgt u nieuw personeel in dienst? Dan moet de nieuwe werknemer uiterlijk op de 1e werkdag bepaalde gegevens aan u verstrekken, zoals het burgerservicenummer (bsn). Krijgt u het bsn niet, of heeft de werknemer geen bsn? Dan moet u volgens de hoofdregel het anoniementarief toepassen.

Een salarisprofessional heeft een verkeerde berekening gemaakt bij een ex-medewerker in verband met de 30%-regeling. Zij vraagt of ze het teveel aan ontvangen loon moet aanwijzen als eindheffingsloon. Weet u het antwoord op haar vraag?

Een werknemer maakt voor het woon-werkverkeer kosten voor de huur van een OV-fiets. Ook als hij zijn privé-fiets in een bewaakte NS-fietsenstalling stalt kost hem dat geld. Een vakgenote vraagt: ”Hoe gaan we om met het vergoeden van deze kosten?” Helpt u haar met een antwoord op deze vraag?

Doet u mee aan de peiling? Voor een werknemer die geen bsn kan verstrekken, past u het anoniementarief toe. Welke van de 4 gegeven stellingen is juist? Vink het juiste antwoord aan.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.