Nieuws

Cursus: Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode

Geplaatst: 24 november 2023
Kenmerk: 2023.51541

Cursus: Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de cursus inzake de nieuw ontwikkelde ORINCO-methode om het gemeentelijk mengpercentage op een eenvoudige manier en een optimaal resultaat te berekenen.

Steeds meer gemeenten gebruiken de nieuw ontwikkelde ORINCO-methode. De ORINCO-methode is door de Belastingdienst geaccepteerd en eenvoudig toe te passen. De ORINCO-methode kan ook zonder programma of applicatie worden toegepast waardoor de (jaarlijkse) kosten voor de gemeente beperkt blijven. De tijdsinspanning om het gemeentelijk mengpercentage te berekenen via de ORINCO-methode is geringer dan bij toepassing van andere methoden. Zoals wij hebben begrepen passen niet alleen kleine gemeenten maar ook G10-gemeenten de ORINCO-methode toe.

In de online cursus ‘Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds’ van Fiscaal Vanmorgen van 15 januari 2024 besteden wij uitgebreid aandacht aan de ORINCO-methode. De werking van de ORINCO-methode wordt toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Met behulp van een stappenplan leert u de ORINCO-methode toe te passen.

Online cursus ‘Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds’

  • Voor meer informatie over de online cursus ‘Actualiteiten en aandachtspunten BTW-compensatiefonds’ van 15 januari 2024, 13:00-15:00. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.