Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 16 - 22 november 2023

Geplaatst: 25 november 2023
Kenmerk: 2023.51575

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 16 - 22 november 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: nr. 2023: Periode 16 - 22 november 2023.

Beste salarisprofessional,

Hebt u bezwaar gemaakt tegen de beschikking Whk, maar dit bezwaar nog niet gemotiveerd? Bijvoorbeeld omdat u wacht op de instroomlijsten? Dan krijgt u na ontvangst van de instroomlijsten 4 weken de tijd van de inspecteur om uw (voorlopig) bezwaar te motiveren. Lukt dit niet binnen deze termijn, dan krijgt u van de inspecteur nog een verlenging van maximaal 2 weken.

De premiepercentages werknemers- en volksverzekeringen voor 2024 zijn bekend. Ook het maximumpremieloon werknemersverzekeringen en de opslag kinderopvangtoeslag 2024 zijn vastgesteld.

De peiling ging over een vertegenwoordiger die een vaste kostenvergoeding ontvangt. De werkgever heeft geen kostenonderzoek gedaan. We vroegen u wat de gevolgen voor de loonheffingen zijn. Van de 569 salarisprofessionals gaf 60% het juiste antwoord: ‘De volledige vaste vergoeding valt onder de vrije ruimte’.

Een medewerker krijgt een vaststellingsovereenkomst en maakt daarbij gebruik van een advocaat. De werkgever vergoedt de advocaatkosten conform voornoemde overeenkomst tot een bepaald bedrag. De factuur van de advocaat staat op naam van de medewerker. “Betalen jullie de factuur middels de loonadministratie uit aan de medewerker?”, vraagt een salarisprofessional. Helpt u uw vakgenoot met een antwoord op deze vraag?

Een vakgenoot vraagt: “Een medewerker is tijdens het werk gevallen. Zijn bril is stuk en na de val is hij naar het ziekenhuis gegaan. De kosten voor het ziekenhuisbezoek zijn verplicht voor eigen risico. Onze ongevallenverzekering zegt dat wij als werkgever niet aansprakelijk zijn en vergoedt de kosten niet. Uit goed werkgeverschap hebben wij de bril en het ziekenhuisbezoek van € 250 aan de medewerker vergoed. Mag dat onbelast?” Weet u een antwoord op deze vraag?

Doet u mee aan de nieuwe peiling? ‘Werknemers krijgen een chocoladeletter van de werkgever. Deze nemen zij mee naar huis. De waarde van de letter is € 10. De werkgever wil deze onbelast geven. Welke stelling is juist?’ U hebt de keus uit 4 stellingen. Vink de juiste aan

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.