Nieuws

FVM: Online cursus: Samenwerken zonder btw

Geplaatst: 01 juni 2023
Kenmerk: 2023.36526

FVM: Online cursus: Samenwerken zonder btw

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de onlinecursus Samenwerken zonder btw.

Op woensdag 14 juni 2023, 13:00 - 15:00

Gemeenten werken steeds meer samen. Soms via een juridische structuur zoals een gemeenschappelijke regeling of een centrumfunctie. Wij zien steeds meer samenwerkingen die zijn gebaseerd op samenwerkingsovereenkomsten. Bij samenwerkingen die zijn gebaseerd op samenwerkingsovereenkomsten ontstaan veel vragen over de verschuldigd van btw, het recht op aftrek van btw via de btw-aangifte en het recht op compensatie van btw via het BTW-compensatiefonds.

Programma

  • Doorbelasten kosten. Hoe werkt het doorbelasten van kosten en hoe kunnen ter zake btw-voordelen worden gerealiseerd, c.q. kosten van btw worden vermeden.
  • Samenwerken via overeenkomst. Waarom is samenwerken via overeenkomst vanuit fiscaal perspectief complex?
  • BTW-koepelvrijstelling. Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn de recente ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling.
  • Kosten voor gemene rekening. Wat wordt verstaan onder de kostenverdelingsovereenkomst, wat zijn de voorwaarden en wanneer kan het leerstuk ‘kosten voor gemene rekening’ worden toegepast.
  • Centrum gemeente. Welke btw-aspecten spelen bij de samenwerking via een centrumgemeente.
  • Bijzondere vormen van btw-vrij samenwerken.

In de cursus ‘samenwerken zonder btw’ zetten wij de fiscale aspecten van de verschillende vormen van samenwerking voor u op een rij. Voor de start van de cursus ontvangt u een uitgebreide handleiding.

Voor meer informatie over de cursus 'Samenwerken zonder btw'. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.