Nieuws

Belastingrente: Verhoging belastingrente van 4% naar 6% voor btw, loonbelasting en andere belastingen

Geplaatst: 12 juni 2023
Kenmerk: 2023.49894

Belastingrente: Verhoging belastingrente van 4% naar 6% voor btw, loonbelasting en andere belastingen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de verhoging van de belastingrente van 4% naar 6% met ingang van 1 juli 2023.

De belastingrente wordt met ingang van 1 juli 2023 verhoogd van 4% naar 6% voor de btw, loonbelasting, inkomstenbelasting, erfbelasting, dividendbelasting, overdrachtsbelasting, BPM, accijns, verbruiksbelastingen van alcoholvrije dranken en belastingen op milieugrondslag verhoogd van 4% naar 6%.

Vennootschapsbelasting 

De voor de vennootschapsbelasting en (conditionele) bronbelasting op renten en royalty’s blijft 8%.

Inkomstenbelasting 

Met betrekking tot de inkomstenbelasting kunnen de kosten van belastingrente worden beperkt door het aanvragen van een (aanvullende) voorlopige aanslag Inkomstenbelasting. De verschuldigde belastingrente inzake de Inkomstenbelasting over het belastingjaar 2022 wordt berekend over het tijdvak 1 juli 2023 tot zes weken na de dagtekening van de (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting 2022.

Documenten en publicaties 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.