Nieuws

Kort Fiscaal Nieuws

Geplaatst: 11 mei 2022
Kenmerk: 2022.44110

Kort Fiscaal Nieuws

In dit nieuwsbericht informeren wij in het kort over enkele actualiteiten.

  • Veel gemeenten maken kosten inzake de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Gemeenten huren locaties en verbouwen deze locaties. Ook hebben gemeenten hoteldiensten ingekocht, opvangboten gehuurd en andere kosten gemaakt. Zoals wij hebben begrepen is de VNG in overleg met het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst over de btw-aspecten van deze kosten. Kunnen de gemeenten de btw op de kosten compenseren bij het BTW-compensatiefonds of wordt de btw vergoed via een specifieke uitkering.
  • Op 28 april 2022 is het wetsvoorstel gepubliceerd inzake de btw-verlaging op aardgas, elektriciteit en stadswarmte naar het verlaagde btw-tarief van 9%. Voor meer informatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.