Nieuws

HvJ: Schriftelijke overeenkomst kan kwalificeren als een btw-factuur.

Geplaatst: 06 oktober 2022
Kenmerk: 2022.46782

HvJ: Schriftelijke overeenkomst kan kwalificeren als een btw-factuur.

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het arrest van het Hof van Justitie van 29 september 2022 in zaak C-235/21 (Raiffeisen Leasing).

Het Hof van Justitie oordeelt in zijn arrest van 29 september 2022 in zaak in zaak C-235/21 (Raiffeisen Leasing) dat een schriftelijke overeenkomst kan kwalificeren als een btw-factuur.

Artikel 203 van richtlijn 2006/112/EG van de Raad van 28 november 2006 betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde moet aldus worden uitgelegd dat: een sale-and-leaseback-overeenkomst waarvoor na afsluiting door de partijen geen factuur is opgesteld, kan worden aangemerkt als een factuur in de zin van deze bepaling, wanneer deze overeenkomst alle informatie bevat die noodzakelijk is opdat de belastingdienst van een lidstaat kan vaststellen of in casu voldaan is aan de materiële voorwaarden voor het recht op aftrek van de belasting over de toegevoegde waarde, hetgeen de verwijzende rechter dient na te gaan.

Documenten en publicaties

  • Arrest Hof van Justitie 29 september 2022, zaak C-235/21 (Raffeissen Leasing). Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.