Nieuws

Correctieberichten tegemoetkomingen loondomein voor 1 mei 2022 indienen

Geplaatst: 30 maart 2022
Kenmerk: 2022.43684

Correctieberichten tegemoetkomingen loondomein voor 1 mei 2022 indienen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het indienen van correctieberichten inzake tegemoetkomingen loondomein 2022.

Forum Salaris van de Belastingdienst bericht dat de werkgever tot 1 mei 2022 correctieberichten kan insturen als de voorlopige berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2021 niet juist is door onjuiste gegevens in de aangifte loonheffingenuren. Dat meldt het Forum Salaris van de Belastingdienst.

Het UWV neemt de correcties die de werkgever na 1 mei 2022 instuurt niet mee in de definitieve berekening van het loonkostenvoordeel (LKV), het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Het UWV verstuurt de definitieve berekening uiterlijk 31 juli 2022. In hoofdstuk 27 van het Handboek Loonheffingen staat meer informatie over de tegemoetkomingen.

Documenten en publicaties

  • Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Klik hier
  • Correctiebericht Wtl uiterlijk 1 mei 2022 indienen · Forum Salaris. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.