Nieuws

BTW: Wetsvoorstel tijdelijk btw-nultarief op levering energie

Geplaatst: 28 februari 2022
Kenmerk: 2022.42995

BTW: Wetsvoorstel tijdelijk btw-nultarief op levering energie

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het wetsvoorstel om tijdelijk een btw-nultarief vast te stellen voor levering energie.

Om de gestegen kosten van energie te beperken wordt voorgesteld om met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022 ter zake van de levering van energie tijdelijk het btw-nultarief toe te passen.

Documenten en publicaties

Voorstel van wet van de leden Kops en Edgar Mulder tot wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 en de Belastingwet BES inzake het tijdelijk onder het nultarief plaatsen van energie en tot wijziging van de begrotingsstaat van het gemeentefonds voor het jaar 2022 inzake het extra compenseren van huishoudens (Tijdelijke noodwet betaalbare energie), nr. 36.041. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.