Nieuws

BTW: Stichting Seniorenvervoer

Geplaatst: 22 januari 2022
Kenmerk: 2022.42167

BTW: Stichting Seniorenvervoer

In dit themabericht informeren wij over de fiscale aspecten van Stichting Seniorenvervoer.

De Stichting Seniorenvervoer (hierna ook: de stichting) verzorgt tegen vergoeding het vervoer van oudere inwoners met een mobiele beperking uit de kleine dorpen van de gemeente. De inwoners worden opgehaald en teruggebracht op een door hen gewenst tijdstip van deur tot deur. De inwoners betalen een meer dan symbolische vergoeding voor het vervoer. Het vervoer is niet gratis. Een enkele rit kost € 2,-. Een bonnenboekje voor 10 ritten kost € 15.

De stichting is een btw-ondernemer. De stichting verleent tegen een meer dan symbolische vergoeding vervoersdiensten. De stichting brengt 9% btw in rekening. De stichting heeft recht op teruggaaf van btw op de kosten.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.