Nieuws

BTW: Geen recht op aftrek van btw op spookfactuur.

Geplaatst: 10 december 2022
Kenmerk: 2022.47803

BTW: Geen recht op aftrek van btw op spookfactuur.

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een uitspraak van Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 29 november 2022, nr. 21/00257, inzake het recht op aftrek van btw op de btw-aangifte van btw die is vermeld op een spookfactuur.

Een BV is actief als projectontwikkelaar met het ontwikkelen van vastgoedprojecten. De BV heeft geen recht op aftrek van een bedrag van € 397.000 aan btw die op een factuur wordt vermeld. De BV maakt niet aannemelijk dat de gefactureerde btw betrekking heeft op dienstverlening die aan de is verleend. De BV maakt niet aannemelijk dat aan de factuur met btw een prestatie ten grondslag ligt. De BV heeft alleen recht op aftrek van btw via de btw-aangifte ter zake van aan de BV verleende diensten.

Gemeentelijke praktijk

Documenten en publicaties

  • Uitspraak van Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 29 november 2022, nr. 21/00257. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.